Standaardakte financiering zonnepanelen op bedrijfspanden

De Nederlandse bankensector heeft een standaardakte ontwikkeld voor zonne-energie. Deze akte moet de financiering van zonnepanelen door exploitanten op bedrijfspanden een stuk eenvoudiger maken.

Alternatieve mkb-financiering is nog steeds versplinterd

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die geld nodig hebben, hoeven daarvoor allang niet meer naar een bank. Maar de meeste bedrijven doen dat wel en laten beleggers die zich in de markt proberen te mengen links liggen. Ondanks een reeks initiatieven is het marktaandeel van alternatieve kredietverstrekkers klein.

Kredietunie Nieuwsbrief

Terugblik 2017 & vooruitblik 2018. Klik verder voor de gehele nieuwsbrief.

AFM Monitor Klantbelang in FD: De klant blijft voor banken een lastig fenomeen

Banken slagen er nog niet in hun belofte van ‘De Klant staat centraal’ waar te maken. Dit blijkt uit de jaarlijkse ‘monitor klantbelang’ van toezichthouder AFM.

Overijssels ambassadeursnetwerk ‘De Pioniers’ focust op sociale innovatie

Wat een bedrijf nodig heeft om vlot en effectief te reageren op de steeds sneller veranderende omgeving? Het antwoord weten onder andere zes ondernemers uit Overijssel, voorlopers in Sociale innovatie.

Kredietunie Nederland nieuwsbrief

Het laatste nieuws van Kredietunie Nederland in de nieuwsbrief. Kredietunie Nederland: financiering van, voor & door ondernemers.

SMK wijze Raad

Nieuwe uitgave van Wijze Raad Actueel met o.a. de volgende onderwerpen: - Veranderingen minimumloon per 1 juli 2017 - Afkoop kleine pensioenen straks niet meer mogelijk

Personeelskosten remmen winstgroei mkb-bedrijven, SRA in FD

SRA in FD: Personeelskosten remmen winstgroei mkb-bedrijven. Kleine mkb-bedrijven groeien volop, maar kampen met sterk stijgende personeelskosten.

Betlem in FD: Internationale investeerders richten pijlen op Nederlands mkb

Het Nederlandse mkb is in trek bij alternatieve kredietverleners uit het buitenland. Twee weken geleden begon de Luxemburgse Riverbank in Nederland.

Persbericht Kredietunie Nederland

Arnoud de Roy van Zuydewijn is, onder voorwaarde van goedkeuring door de Leden, per 5 mei toegetreden tot de Raad van Toezicht van Kredietunie Nederland.

'Handboek Ondernemen 2017' voor startende en kleine ondernemers

De Belastingdienst heeft het ‘Handboek Ondernemen 2017’ gepubliceerd. Het handboek is voor iedereen die een onderneming wil starten of al een onderneming heeft, en zelf zijn administratie doet.

Wijze Raad Actueel

Nieuwe uitgave van Wijze Raad Actueel met o.a. de volgende onderwerpen: - overzicht zorgkosten 2015-2017 - studiekosten kinderen